Om os

Om os

Bull Terriere blev en del af Mariannes familie i slutningen af 60’ere. Hun er opvokset med racen, hvalpe og udstillinger. Preben “giftede” sig derimod ind i racen i 1990'erne.


Hundene - og alt hvad der medfølger - er en stor del af vores fælles liv. Vi rejser en del, og det er kun sjældent, at en rejse ikke involverer udstillinger eller besøg hos opdrættere. Ser vi på vores omgangskreds tæller den ikke mange mennesker uden Bull Terriere - og da slet ikke uden hund.

Vi har et nært samarbejde omkring hundene med vores bedste venner, Mette og Ole Poulsen (Kennel Full Circle). De har lige som os importeret Bull Terriere fra Dr. David O. Harris (Brummagem) i USA.


Kennelmærket 'Betterbrand' blev registreret i 1988. Vores hvalpe bliver opkaldt efter sange af rockgruppen Queen. Dette var Mariannes plan, lige fra hun var en meget ung teenager.

Vores hvalpe registreres selvfølgelig i Dansk Kennel Klub. Vi har kun opdrættet få kuld og har desuden holdt en lang pause, da vi ikke har opdrættet hvalpe fra 2001 til 2014.

Vi kommer aldrig til at opdrætte mange kuld, men når vi gør det, dedikerer vi os 100 % til at gøre vores bedste både hvad angår avlsmateriale, opfostring, udvælgelse af og opfølgning på hvalpekøbere.


Vi er aktive medlemmer i Dansk Terrier Klub og DTK's Bull Terrier gruppe.  Marianne har arbejdet med strategi og branding i DTK samt varetaget politisk arbejde for DTK omkring lovgivning, der omfatter hunde. I DTK's Bull Terrier gruppen er hun dybt involveret i alle aktiviteter omkring den racespecifikke avlsstrategi og sundhedsarbejdet.

Hun skriver og har skrevet også en del artikler for udenlandske magasiner/bøger. Som ung var hun racerepræsentant og medlem af DTK's udstillingsudvalg.


Vi brænder for Bull Terrieren i vores hverdag, men også for at sikre den en fremtid, som en mentalt og fysisk sund, racetypisk hund.


Æresbevisninger

Marianne er blevet tildelt:


  • 2000: Deutsche Club für Bullterrier's store æresnål for sit arbejde mod racespecifik hundelovgivning


  • 2006: Deutsche Club für Bullterrier's sølvnål for mange års indsats for klubben og racen


  • 2014: Dansk Terrier Klubs sølvnål for sit arbejde i forbindelse med hundelovgivning


  • 2016: Fair Dog Prisen 2016 for sin store indsats for hundene i Danmark og for en ændring af hundeloven.