Mentalitet

Mentalitet

Racens standard beskriver Bull Terrieren som:


  • Modig, livfuld, elsker sjov og leg


  • Ligevægtig og modtagelig for opdragelse


  • Selvom den er stædig, er den særdeles venlig over for mennesker



Bull Terrieren & mennesker


Bull Terrieren omtales som klovnen og kavaleren. Det er en charmetrold. Den er humørfyldt og altid klar til sjov og leg. Den elsker at være i centrum, og gør konstant en indsats for at blive lagt mærke til.


Bull Terrieren har selv den opfattelse, at den er et fuldgyldigt medlem af familien, og derfor trives den kun rigtig godt, hvis den er tæt på sine mennesker og ikke lukket væk i en hundegård eller lignende. Den vil allerhelst sidde og se fjernsyn sammen med familiens børn, “hjælpe” med diverse gøremål som madlavning, græsslåning eller andet husligt arbejde.


Bull Terrieren knytter sig sjældent tæt til en enkelt eller få personer. Den er overstrømmende glad for alle mennesker såvel børn som voksne. Så søger du en vagthund, er Bull Terrieren ikke det rigtige valg.


Det er også en terrier! Den er tids- og energikrævende at opdrage og præge. Den kræver viden og fornuftigt lederskab at håndtere (der menes ikke dominant og straffende lederskab, men et intelligent og motiverende lederskab).


Mange nye ejere er blevet overrasket over, hvor stor skade en ikke overvåget ung Bull Terrier kan gøre på hjem og have - og hvor solidt indhegnet en have, den kræver.


Tid og hårdt arbejde er en investering i en kærlig, glad og velfungerende hund.


Vælg kun en Bull Terrier, hvis du værdsætter dens personlighed, styrker og svagheder – og er i stand til at give den det liv, den fortjener.



Bull Terrieren er en unik hund

til unikke mennesker!



Bull Terrieren & andre hunde


At have flere Bull Terriere sammen er som regel ikke et problem, så længe det sker overvåget. Bull Terrieren er ikke kun social med mennesker, men i særdeleshed med andre artsfæller. Den elsker at være i en flok, at have andre hunde at lege med - og ikke mindst – at sove i bunke med.


Nogle hanner accepterer ikke andre hanner, hvorfor det kan være problematisk at have en Bull Terrier han sammen med andre hanner. Tilsvarende er der nogle tæver, som ikke accepterer andre tæver. Præcis som det også er tilfældet hos mange andre racer.


Bull Terrieren er opdrættet som selskabs- og udstillingshund. Langt størsteparten af Bull Terrierne har ingen lyst til at slås med andre hunde. Rent faktisk er det sjældent, at en Bull Terrier starter en slåskamp. Bliver den angrebet, svarer den som regel igen.

En sund og velfungerende Bull Terrier kender sin egen styrke og - kombineret med dens stærke psyke - gør det, at der skal en stor provokation til, før den tyer til at bide en anden hund.


Nogle Bull Terriere har et ”energisk” kropssprog set i forhold til andre racer, når de leger, og bliver derfor ofte misforstået af andre hunde.

Hvor andre hunde bruger flere signaler, mens de i roligt tempo nærmer sig den anden, ses det hos nogle Bull Terriere, at det meste af hilseceremonien springes over og de "buser” lige ind i den fremmede hund med fuld styrke og begejstring. Det kan meget forståeligt gøre andre hunde utrygge og/eller aggressive.


Derfor er det meget vigtigt, at Bull Terrieren ikke kun leger med andre hunde af egen race. Den skal lære at omgås andre hunderacer. Det kan sagtens praktiseres. Den skal blot præges godt, mens den endnu er hvalp.


Opdrættere skal være opmærksomme på, at et medfødt godt og velfungerende hundesprog er en positiv egenskab, der bør prioriteres i avlen.


Bull Terrieren      Oprindelse     Mentalitet     Sundhed     Udseende

Bully Run 2015


Videoen fra DTK's Bull Terrier gruppers Bully Run 2015 illustrerer Bull Terrierens personlighed rigtigt fint. Der er både Bull Terriere og Miniature Bull Terriere med på videoen.


Opdragelse & prægning

En Bull Terrier er både stædig, vedholdende og ikke speciel lærenem. I USA omtales den som en 3 årig klædt ud som hund, hvilket egentligt er meget sigende bl.a. for dens koncentrationsevne.


Det er meget vigtigt, at en Bull Terriers opdragelse og prægning tages alvorligt.


Det kræver kærlighed, konsekvens og tålmodighed. Alle tre dele i rigelige mængder.

Ejeren skal have viden om hundes adfærd og opdragelse samt være villig til at investere rigeligt med tid og energi i hundens opdragelse, prægning og aktivering.


Under opvæksten er det vigtigt, at Bull Terrieren tit og ofte er i kontakt med andre hunde, så den lærer samvær og kommunikation med andre hunde af forskellige racer.


Det er af stor vigtighed, at Bull Terrieren føler sig, som i en flok. Der skal den lære sin plads i hierarkiet at kende. Hunden skal selvfølgelig altid være nederst i rangordenen. Som hos alle andre racer, giver det ro, når hunden ikke er i tvivl om “hvem den er” og ”hvor den hører til”. Men det skal ske via et positivt lederskab.

Bull Terrieren har behov for en begavet, kompetent og motiverende leder, der tager ansvar for sin hund og undgår at sætte den i situationer, som den ikke kan eller bør håndtere. Den skal gives en tryg og forståelig tilværelse, hvor den ikke tvinges til at skulle tage ansvar, og en ledelsesform der lægger vægt på positiv forstærkning. Godt lederskab er altså ikke en dominant, hård og straffende leder.


En velstimuleret og veltilpasset Bull Terrier er den mest vidunderlige ven og kammerat, som altid er klar til sjov og fælles oplevelser.



Kilde: Racespecifik avlsstrategi - Bull Terrier